Μητσοτάκης για Πρόεδρο Δημοκρατίας: Η καρδιά του με Διαμαντοπούλου, το μυαλό του με…

October 21, 2019


Τι σκέφτεται ο Κυριακος Μητσοτάκης για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός είναι για αυτόν, όπως φαίνεται, ένας σύνθετος γρίφος …


Loading...


Διαβάστε περισσότερα...

Τι σκέφτεται ο Κυριακος Μητσοτάκης για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός είναι για αυτόν, όπως φαίνεται, ένας σύνθετος γρίφος που θα κληθεί να λύσει στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει από τώρα διάφορα πρόσωπα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να υπηρετήσουν τον δικό του στόχο, με τα στάνταρ που έχει θέσει, για τη νέα πενταετία στο θεσμό του ύπατου αξιώματος της Πολιτείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η υψηλότερη θέση για την οποία καλούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιδείξουν αίσθημα σοβαρότητας, υπευθυνότητας αλλά και σύνεσης.

Ο πρωθυπουργός εξετάζει αρκετά από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν έναν τέτοιο σκοπό, ωστόσο είναι λιγότερα εκείνα που συνθέτουν, ομογενοποιούν και ενώνουν όλα τα κόμματα, από τη «Νέα Δημοκρατία» μέχρι την «Ελληνική Λύση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμούσε για παράδειγμα στη θέση του Προέδρου Δημοκρατίας να εκλεγεί γυναίκα. Ταιριάζει στη φυσιογνωμία του ως υποστηρικτή των μεταρρυθμιστικών πολιτικών, θα ήθελε να αλλάξει εικόνα η Ελλάδα με την εκλογή γυναίκας στο τιμόνι της χώρας, θα μπορούσε μια γυναίκα να ενώσει και όχι να χωρίσει τα κόμματα.

Μακριά από κομματικές υποψηφιότητες

Στην ουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει μέσα από την εκλογή ΠτΔ να εγκαινιάσει τον ακομμάτιστο διάλογο ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και να συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα και την νέα πολιτική αντίληψη που πρέπει να δείχνει προς τα έξω η χώρα.

Ο ίδιος έχει πει αρκετές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρει αν συμφωνούν ή διαφωνούν οι βουλευτές και η βάση του κόμματος του για αν ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν προέρχεται από τα σπλάχνα της παράταξης. «Είναι μακριά από μένα τέτοιου είδους προσεγγίσεις», αναφέρει συνεχώς σε συνομιλητές του. Εκείνο το οποίο θέλει διακαώς, είναι ο επόμενος Πρόεδρος να μπορεί, με τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία, να διεκπεραιώσει χωρίς περιστροφές και σκοπιμότητες το ρόλο του και να μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα εντός και εκτός συνόρων με αξιοπιστία και αντικειμενικότητα.

Για το σκοπό αυτόν ανάμεσα στα πρόσωπα που είχε επιλέξει ή τουλάχιστον συζητήσει με συνεργάτες του σε πρώτη φάση, ήταν και η πρώην επίτροπος της ΕΕ και υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Η ίδια δηλώνει σε συνομιλητές της ότι «δεν της έχει γίνει η παραμικρή νύξη».

Ωστόσο, θεωρεί ότι είναι «ιδιαιτέρως κολακευτικό και τιμητικό να παίζει το όνομα της, γιατί αυτό δείχνει μια, τουλάχιστον, πολιτική δικαίωση ως προς τον παρελθόν και τις επιλογές της από όποιον τομέα και αν χειρίστηκε και από όποια θέση και αν πέρασε».

Το βασικό είναι ότι όλα έγιναν με διάφανη διαχείριση και αυτό είναι το σπουδαιότερο για την ίδια και τους συνεργάτες της. Επομένως, η κ. Διαμαντοπούλου θα ήθελε έναν τέτοιο ρόλο όπως αυτός του ΠτΔ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό.

Ωστόσο, μπορεί η κ. Διαμαντοπούλου να έχει ξεχωρίσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανάμεσα στα άλλα πρόσωπα, δυστυχώς όμως στην πολιτική δεν φτάνει μόνο το τι λέει η καρδιά, χρειάζεται πολλές φορές να εξυπηρετείται και ο στόχος μέσω σκοπιμοτήτων.

Με το βλέμμα στη Μαρία Δαμανάκη

Έτσι, λοιπόν, τελευταία φαίνεται να κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη, πρώην επίτροπος της Κομισιόν για την αλιεία που τώρα ζει και εργάζεται σε διεθνές ίδρυμα στην Ουάσιγκτον.


Το διαβάσαμε εδώLoading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.