Ο θάνατος της ομιλίας: Μια υπέροχη ταινία για την ανθρώπινη επικοινωνία

October 21, 2019


Ανθρώπινη επικοινωνία: Η ανάγκη για διαπροσωπική επαφή με άλλους ανθρώπους είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του ατόμου. Η ανθρώπινη επικοινωνία αποτελεί το βασικότερο πεδίο της κοινωνικής δ…


Loading...


Διαβάστε περισσότερα...

Ανθρώπινη επικοινωνία: Η ανάγκη για διαπροσωπική επαφή με άλλους ανθρώπους είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του ατόμου.

Η ανθρώπινη επικοινωνία αποτελεί το βασικότερο πεδίο της κοινωνικής δραστηριότητας. Όμως δυστυχώς στις μέρες μας έχει πληγεί από τις ταχύτατες τεχνολογικές μεταβολές των τελευταίων δεκαετιών. Διαδίκτυο, social media, smartphones, μετασχηματίζουν τις ηθικές και τις κοινωνικές αξίες.

Όλα αυτά αποτελούν μόλις ορισμένους παράγοντες που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη διαφοροποίηση της ανθρώπινης επικοινωνίας. Και κατ επέκταση στη σύναψη διαπροσωπικών σχέσεων.

Η ανθρώπινη επικοινωνία (σπηλαιογραφίες, γλώσσα) αναπτύχθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια εφόσον οι άνθρωποι ένιωθαν από νωρίς αυτήν την ανάγκη.

Σήμερα η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας αφού ολόκληρη η καθημερινότητά μας εξαρτάται από αυτήν. Η επικοινωνία μεταξύ μας μπορεί να γίνει με νοήματα, με λέξεις και με γράμματα δηλαδή μπορεί να είναι νοηματική, προφορική ή γραπτή αντίστοιχα.

Η επικοινωνία όμως μπορεί να είναι και προσχεδιασμένη μέσω διάφορων συσκευών. Η τηλεόραση, το τηλέφωνο και οποιαδήποτε άλλη συσκευή μας βοηθάει να επικοινωνούμε μεταξύ μας ακόμα και σε απόσταση, είναι ένα κομμάτι μιας προσχεδιασμένης επικοινωνίας η οποία γίνεται με τη βοήθεια της τηλεπικοινωνίας.

Με την τεχνολογική ανάπτυξη έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο σήμερα επικοινωνούμε. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι έχουν ενσωματώσει στον τρόπο επικοινωνίας μέσα και εφαρμογές όπως το facebook messenger, το viber, το whatsapp με τα οποία διέπουν τις διαπροσωπικές τους σχέσης σε έντονο βαθμό.

Ο θάνατος της ομιλίας: Ένα υπέροχο animation με τον τ΄τιτλο να τα λέει όλα!

Η εικόνα του νέου ανθρώπου να βρίσκεται κάθεται έξω σε μία καφετερία με έναν φίλο του και οι δύο αντί να έχουν διάδραση μεταξύ τους κάθονται σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη κινητού και «τσατάρουν» δεσπόζει στις ημέρες μας. Αυτή είναι μια άσχημη εικόνα για τις ανθρώπινες σχέσειςΤο διαβάσαμε εδώLoading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.